youtube/Kosovo Sever Portal KoSSev
Viola fon Kramon

Viola fon Kramon-Taubadel kaže da bi bio skandal ukoliko bi se ispostavilo da je studija o razmeni teritorija između Srbije i  Kosova finansirala EU.

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo je za Radio Dojče vele komentarisala izveštaj istraživačke mreže BIRN, u kome piše da je bivša kosovska vlada Ramuša Haradinaja platila jednoj francuskoj PR-agenciji da u inostranstvu vrbuje za ideju razmene teritorija.

– Apsolutno je neprihvatljivo sakrivati se iza neke firme i pritom trošiti javni novac – rekla je ona za nemački radio.

Kako je objasnila, onaj ko u Beogradu ili Prištini smatra da je razmena teritorija dobra ideja, to treba otvoreno da zastupa i da se lično za to založi.

– Tada bismo mogli da iznesemo brojne argumenta, zašto bi to pre destabilizovalo region, nego što bi donelo mir – kaže Fon Kramon-Taubadel.

– I iz ugla EU bilo bi zanimljivo saznati da li je ta takozvana studija plaćena novcem EU. Ukoliko bi se ispostavilo da jeste, to bi bilo ravno skandalu. Proverićemo – rekla je Kramon-Taubadel.

4 COMMENTS

  1. Razmena teritorije bi, eventualno, bila moguca samo sa Albanijom. Ne mozemo nase da menjamo za nase…

  2. Da. Nema razmene teritorija i menjanja granica. Kosovo je pokrajina Srbije i to podržava većina zemalja u UN i većinska populacija planete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here