pixabay.com

EU obnovila je na još godinu dana sankcije uvedena kao odgovor na ilegalnu aneksiju Krima i Sevastopolja od strane Ruske Federacije.

U Savetu EU podsećaju da se restriktivne mere odnose na zabranu uvoza proizvoda poreklom sa Krima ili Sevastopolja u EU, ali i zabranu infrastrukturnih ili finansijskih ulaganja i turističkih usluga na Krimu ili u Sevastopolju.

EU je ogrničila i izvoz određene robe i tehnologija krimskim kompanijama ili za upotrebu na Krimu u sektoru transporta, telekomunikacija i energetike uključujući istraživanje i proizvodnju nafte, gasa i mineralnih sirovina.

U Briselu naglašavaju da EU i dalje ne priznaje ilegalnu aneksiju Krima i Sevastopolja od strane Ruske Federacije i da nastavlja da osuđuje ovo ”kršenje međunarodnih zakona”.

2 COMMENTS

  1. Što je ukrajina prekinula dotok vode kanalom dugačkim 4oo km iz Dnjepra na Krim i ostavila 2 miliona ljudi bez potrebne količine vode,nikome ništa.Isto je bilo i sa električnom energijom dok Rusija nije izgradila tri elektrane na plin koje omogućuju Krimu da ima sada višak struje.Isto će biti i sa vodom.Samo o tome EU ne raspravlja…..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here