EPA

Savet Evropske unije je, zbog porasta broja zaraženih od koronavirusa, uklonio Crnu Goru, Severnu Makedoniju i Kosovo sa liste zemalja i teritorija čiji građani mogu da odlaze na neobavezna putovanja u EU, dok je Srbija ostala na toj listi.

Sa ažurirane “zelene liste” uklonjeni su još Sjedinjene Američke Države, Izrael i Liban.

Nova lista je urađena nakon revizije, u skladu sa preporukom o postepenom ukidanju privremenih ograničenja za putovanja koja nisu neophodna u EU, saopštio je Savet EU.

Savet Evropske unije ažurirao je listu zemalja, posebnih administrativnih regiona i drugih entiteta kojima bi trebalo ograničiti putovanja. Neobavezna putovanja u EU iz zemalja ili entiteta koji nisu navedeni u Aneksu I podležu privremenim ograničenjima putovanja.

Ovo ne prejudicira mogućnost država članica da ukinu privremeno ograničenje neobaveznih putovanja u EU za potpuno vakcinisane putnike. Kako je navedeno u preporuci Saveta EU, ova lista će i dalje biti predmet revizije i biće ažurirana.

1 COMMENT

  1. Zato nam je zemlja puta stranaca trenutno. U Knez Mihajlovoj je teško čuti srpski. Ali neka, neka se nešto dešava. Cele ove godine nisam izašao iz zemlje, ali sam je obišao uzduž i popreko. Kad god imamo vremena, moja porodica i ja iznajmimo nešto u mms autu i zaputimo se na neko lepo mesto. Ove godine smo obišli Viminacijum, Golubac, Ram, Smederevo, Bečej i Mokru goru. I obići ćemo sigurno još što-šta, ima još vremena…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here