EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Aleksa Bečić

Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić rekao je da stranka na čijem je čelu nastavlja pobednički niz, a Demokratska partija socijalista nastavlja gubitnički niz.

On je rekao da je DPS ubedljivo poražen čak i u onim sredinama za koje su u Demokratskoj partiji socijalista smatrali da su im najveća uporišta.

– Prezadovoljan sam rezultatom, veliki dan za Mojkovac i za Crnu Goru. Secate se da sam pre mesec i po dana ubeđivao kolege u parlamentu da se odlože ovi lokalni izbori, jer je to interes Crne Gore i ne treba celu državu držati u stanju predizborne kampanje svo vreme. Tada su me kolege iz opozicije optužile da bežim od izbora jer nas čeka poraz, ali evo tu sam, pitam ih ko je bio u pravu. Pobeda je velika, Mojkovac je poslao DPS u opoziciju i ovo je istorijska pobeda ne samo za Mojkovac nego za celu Crnu Goru – poručio je Bečić.

On je rekao da su ovi izbori potvrdili snagu Demokratske Crne Gore.

– Ponosan na sve nase birače, na sve naše kandidate, na sve naše aktiviste koji su neumorno radili na terenu, ponosan sam na snagu naše partije. Mi smo jedina partija koja ima danas odbornike u sve tri skupštine za koje su se birali odbornici. Nakon svih dešavanja na Cetinju, nakon ekstremizacije političkih prilika, imamo rast u odnosu na parlamentarne izbore. U Petnjici smo porasli 150 odsto u odnosu na prošle lokalne izbore u toj opštini. Demokratska Crna Gora je snažna, jaka partija, građanska, utemeljena, mi smo partija budućnosti i ovih gradova u kojima se danas glasalo i cele Crne Gore – naglasio je Bečić.

Lider Demokrata je istakao da je DPS u sve tri opštine ostvario veliki pad, i da su praktično izgubili na Cetinju.

– Šest političkih nokdauna, nešto u delu izbora nešto u delu društveno-političkih procesa, doživeo je DPS za ovih 15 meseci. Ovi rezultati će ujediniti Crnu Goru – naglasio je Bečić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here