Euleks: Korupcija veliki problem na KiM

0

Portparol Euleks Nikolas Haton rekao je da je kriminal veliki problem sa kojim se suočava Kosmet i da je Euleks uspostavljen zbog pružanja pomoći i nadgledanja borbe privremenih institucija samouprave u pokrajini protiv kriminala, javio je "Dojče vele", pozivajući se na pisanje prištinskog lista na albanskom jeziku lista "Koha ditore".

 

Šef američke diplomatske misije na Kosmetu Kristofer Del rekao je prošle sedmice da je "korupcija jedan od glavnih izazova sa kojima se suočava Kosmet i primetio da za proteklih 10 godina nijedan visoki zvaničnik nije odgovarao, niti je osuđen za korupciju, prenela je nemačka radio stanica.

Predstavnici privremene vlade u Prištini nije htela da komentariše izjave amabsadora Dela, ali je navela da je borba protiv korupcije njen prioritet, podsetila je radio-stanica.

"Koha ditore" je pre nekoliko dana preneo da pokrajinske vlasti i Euleks planiraju da osnuju zajedničku jedinicu za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u kojoj bi, prema pisanju lista, bili međunarodni i kosmetski tužioci i policajci.

Nevladine organizacije, kosmetska opozicija i međunarodne organizacije najčešće kritikuju vlast u Prištini upravo zbog organizovanog kriminala i korupcije u pokrajini, podsetio je "Dojče vele".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here