Eurosong: Milan nastupa pod brojem 7

0

 

Na sastanku šefova delegacija održanom u utorak u Oslu određen je redosled nastupa zemalja u oba polufinala.

 

Naša delegacija je bila srećne ruke, jer su na početku sastanka iz "šešira" izvukla "Wild card" koji daje privilegiju predstavnicima da odaberu redni broj pod kojim će nastupiti u polufinalu.

 

"S obzirom na to da je prvim žrebanjem u januaru određeno da nastupamo u prvom delu prvog polufinala, predstavnici naše delegacije mogli su da se opredele za poziciju nastupa od prve do osme, i izabrali su sedmu", saopštila je Radio-televizija Srbije.

 

U saopštenju je navedeno da ova pozicija može našem predstavniku ići u prilog jer od ove godine glasanje počinje odmah po izvođenju prve kompozicije.

 

U prvom polufinalu Evropi će svoje pesme predstaviti: Moldavija, Rusija, Estonija, Slovačka, Finska, Latvija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Poljska, Belgija, Malta, Albanija, Grčka, Portugalija, Makedonija, Belorusija i Island.

 

 

U drugoj polufinalnoj večeri 29. maja predstaviće se: Litvanija, Jermenija, Izrael, Danska, Švajcarska, Švedska, Azerbejdžan, Ukrajina, Holandija, Rumunija, Slovenija, Irska, Bugarska, Kipar, Hrvatska, Gruzija i Turska.

 

Direktno u finalu nastupaju zemlje "velike četvorke" – Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Španija, kao i zemlja domaćin – Norveška.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here