Eurostat: Više od pola Srba koristi društvene mreže

Vestionline, Tanjug
0
Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najnoviji podaci Eurostata pokazali su da je 52 odsto građana Srbije uzrasta od 16 do 74 godine u 2018. godini koristilo društvene mreže.

Pokazalo se i da je 94 odsto mladih, uzrasta od 16 do 24 koristilo društvene mreže, čime nisu zaostajali od svojih vršnjaka u EU, prenosi PC press.

Prema podacima Eurostata, stopa korišćenja društvenih mreža u EU-u stalno se povećava od početka prikupljanja podataka, s obzirom da je u 2011. godini zabeleženo 38 odsto, a pod korišćenjem društvenih mreža Eurostat uključuje aktivnosti kao što su kreiranje korisničkog profila, deljenje postova ili neki drugi doprinosi društvenim mrežama.

Među državama članicama EU-a stopa korišćenja društvenih mreža bila je najviša u Danskoj (79 odsto), ispred Belgije (73 odsto), Švedske i Velike Britanije (70 odsto).

Među mlađim osobama uzrasta od 16 do 24 godine, gotovo devet od deset osoba u EU koristilo je društvene mreže (88 odsto).

Kako se navodi, ovaj udeo se kretao od 77 odsto u Francuskoj i 79 odsto u Italiji do 97 odsto u Češkoj, Danskoj i Hrvatskoj.

Među starijim osobama starosti od 65 do 74 godine gotovo petina (19 odsto) koristila je društvene mreže, a taj udeo se kretao od 8 odsto u Srbiji i Bugarskoj, 9 odsto u Grčkoj do 46 odsto u Danskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here