Tanjug
Ivica Dačić

Sestra i majka predsednika Skupštine Srbije i lidera SPS Ivice Dačića evakuisane su iz zgrade na Zvezdari nakon što je večeras izbio požar, ali su, prema njegovim rečima, obe dobro.

– Majka i sestra su mi dobro, hvala Bogu. Istina je da su ih sve evakuisali, ali su dobro. Požar je izbio u susednom ulazu, ali su zbog mogućnosti da se proširi i zbog dima evakuisani svi stanari – rekao je Dačić, ističući da mu je sestra u šestom mesecu trudnoće.

Prethodno su mediji preneli da su iz zgrade u Ulici Ćirila i Metodija, preko puta OŠ “Ivan Goran Kovačić” na Zvezdari, posle izbijanja požara, evakuisane Dačićeva sestra i majka (79).

MUP je saopštio da je požar izbio u jednom stanu i da se kroz ventilacioni otvor proširio na krov susedne zgrade.

Hitna pomoć prevezla je jednu osobu staru 85 godina u bolnicu, jer je bila nepokretna u stanu i nagutala se dima. Kako saznajemo, njeno zdravstveno stanje je stabilno.

Stariji bračni par je pripremao večeru kada se ulje zapalilo u tiganju, uhvatilo zavesu i tada je požar krenuo, požar se ventilacionim otvorima proširio na susednu zgradu u kompleksu Oaza.

Na gašenju i lokalizaciji požara angažovano je 27 vatrogasaca-spasilaca sa devet vozila. Struja je u zgradi u kojoj je izbio požar isključena, a vatrogasci se nalaze u sve tri zgrade.

Kako je rečeno u Hitnoj pomoći, jedna osoba je povređena u požaru, koji je izbio u 20.22 časa i prevezena je na odeljenje za toksikologiju na VMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here