EPA/ALEXEY NIKOLSKY
Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin je na Međunarodnom sajmu avijacije i svemirskih istraživanja „MAKS-2019“ ugostio predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana ruskim sladoledom.

Nakon obilaska sajma, predsednici su prišli pultu sa čuvenom ruskom poslasticom, koju su zavoleli mnogi svetski političari.

Prilazeći prodavačici, ruski predsednik se zainteresovao za ponudu.

– Izbor je veliki – sladoled u čašici, u kornetu, od čokolade, mlečni, sa pistaćima. Imamo i Vološki sladoled od vanile – nabrajala je prodavačica.

Dok je prevodilac žurno prevodio Erdoganu, Putin je za to vreme za svog kolegu odabrao Vološki sladoled, a za sebe „Korovku iz Korenovki“.

– Čokoladni ili mlečni? – pitala je prodavačica.

– I jedan i drugi – odgovorio je Putin sa osmehom.

Ruski predsednik je izvadio svežanj novčanica iz džepa, među kojima je bilo novčanica od pet hiljada, hiljadu rubalja, kao novčanica od 200 rubalja sa slikom Krima.

Prodavačici sladoleda je dao pet hiljada rubalja.

– Dajte ministru kusur – za razvoj vazduhoplovstva – rekao je Putin i pokazao glavom na ministra industrije i trgovine Denisa Manturova, a on se sa osmehom zahvalio na velikodušnosti.

Nakon toga su lideri dve zemlje probali sladoled. Međutim, Putin je odlučio da ugosti sve članove obe delegacije, pa su se svi još jednom vratili do pulta sa ruskim sladoledom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here