pixabay.com

Jedan od glavnih saveta za sprečavanje zaraze koronavirusom je da često peremo ruke. To, međutim, dosta šteti koži ruku. Imamo nekoliko saveta kako da sačuvate i zdravlje, ali i kožu.

Hidriranje

Nanesite kvalitetnu hidratantnu kremu ili losion nekoliko puta dnevno. Losioni i kreme pomažu obnavljanju vlage.

Nosite rukavice

Ako su vam ruke često u vodi, kao na primer tokom pranja posuđa, razmislite o nošenju rukavica. Rukavice pomažu u sprečavanju da voda ne skine prirodnu masnoću kože.

Smanjite stres

Možda zvuči suludo, ali možda postoji mala povezanost između stresa i ekcema. Dakle, ako primetite da imate ekcem, odvojite malo vremena za samonegu kako biste umanjili stres.

Razmislite o lekovima

Ako imate jake ekceme, možda su neophodni lekovi koji će omogućiti koži da ozdravi. Uz konsultaciju sa lekarom, rešenje bi mogli da budu neki steroidi koji se nanose na kožu ili antibiotik.

Terapija UV svetlom

U nekim slučajevima teške psorijaze, ultraljubičasta (UV) terapija takođe može pomoći koži da zaceli. Ipak, trebalo bi da razgovarate sa lekarom pre nego što isprobate bilo koju vrstu UV terapije.

Nega tokom noći

Jedan od najboljih lekova za suve ruke je da ih noću obrišete losionom ili vazelinom. Nakon toga, pokrijte ruke parom mekaniih rukavica ili čarapa. To će pomoći da se sredstvo za hidriranje bolje apsorbuje, pa će ruke ujutru biti vrlo glatke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here