pixabay.com

Nar sadrži brojne antioksidanse, a povećana konzumacija utiče na poboljšanje kardiovaskularnog sistema, usporava gubitak hrskavice što bi moglo uticati na usporavanje artritisa, podstiče plodnost i usporava starenje.

Uprkos brojnim lekovitim svojstvima i osvežavajućem ukusu, ovu voćku često zaobilazimo u marketima kada posmislimo koliko strpljenja je potrebno da bismo ga očistili.

Sa druge strane, obzirom na njegovu vitaminsku vrednost i lekovita svojstva, ovu voćku trebalo bi koristiti u svakodnevnoj ishrani.

U našim klimatskim uslovima uzgoj nara na otvorenom je moguć ali se najčešće uzgajaju sorte nara koje imaju kiselo ili slatko kiselo meso.

Ukoliko ste se nekada pitali da li postoji neki jednostavan i brz način za čišćenje plod nara, donosimo vam jednostavnu metodu koja se već decenijama primenjuje u primorskim krajevima.

U video snimku donosimo vam najjednostavniji način na koji možete da otvorite nar da bi ste mogli u samo nekoliko poteza izvaditi jestivi deo. Pokušajte u uživajte u vašoj dnevnoj dozi zdravlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here