Screenshot/Youtube
Američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je u, kako je saopšteno iz Predsedništva, dugom i sadržajnom telefonskom razgovoru, objasnio poziciju Srbije ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Кristoferu Hilu.

Vučić je rekao da je Srbija posvećena poštovanju međunarodnog javnog prava i svih potpisanih sporazuma, ali da su Srbi sa severa Кosova i Metohije užasnuti smenom direktora Regionalne direkcije policije za region Sever Nenada Đurića i svim pitanjima u vezi sa registarskim tablicama i šokirani po stoti put ponovljenim izjavama da za njih međunarodno pravo, Briselski sporazum i Zajednica srpskih opština ne postoje, saopšteno je iz Predsedništva.

Ambasador Hil je, kako se dodaje, zahtevao od Vučića da se Srbija ponaša odgovorno, ozbiljno i da ni na koji način ne učestvuje u ugrožavanju regionalnog mira i stabilnosti.

Podsetimo, nepozive ostavke na svoje funkcije podneli su gradonačelnici četiri većinski srpske opštine na severu Kosova, odbornici, poslanici u Skupštini Kosova, sudije, tužioci, administrativno osoblje u tužilaštvu i sudstvu, kao i pripadnici Kosovske policije regiona sever, koji su svoje uniforme skinuli pred kamerama na konferenciji za medije Srpske liste.

Vučić je juče prisustvovao vanrednoj sednici Vlade Srbije na kojoj razmatrana situacija na Kosovu, a posle sednice imao je odvojene sastanke sa ambasadorkom NR Kine u Srbiji Čen Bo i ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

8 COMMENTS

  1. amer se mesa u tudji teritojalni integritet i ne postuje ama bas nista sto je srpsko i da li je srpsko

  2. Šta ima ambasador da zahtjeva ,
    Na avion i prvim letom nazad odakle je stigao
    On preti
    To je je očigledno
    🇷🇸☦️🇷🇸

  3. Ovo je igratise sa vatrom u čorsokaku
    ode ekonomija ,Srbije u propast čeka nas scenario Rusije i Ukraine uskoro sad če oni ljepo naoružati albance tamo na ,Kosovu i Albaniji sa pešadiskim teškim naoružjem i na kraju ,mali Zelenski Kurti biče daje bio u pravu jer ispada da je upozoravao ceo svijet da je ,Srbija i Vučič največi faktor destabilizacije na balkanu uzalud ginuče djeca sirotinje opet jadni smo mi narod ovakvim plitkoumnim potezima i dokazati svijetu da nismo za mir cjelokupna , Nacija Srpska

  4. Svaka cas Jordan, to je do sada najbolji komentar od vas! to je sve tacno sto ste rekli, tako treba svi u Srbiju da misle i da kazu istinu kao sto je Jordan rekao! u vezi Kosova! evo tu se odmah zna ko misli Pravno i Demokratski kao Jordan! skinem kapu i pstovanje za vas Jordan!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here