EPA-EFE/APPLE INC

Neki od najvećih svetskih tehnoloških stručnjaka imali su priliku da isprobaju iPhone 12 i iPhone 12 Pro. Mada su recenzije uglavnom pozitivne, niko nije baš imao reči hvale kada je trajanje baterije u pitanju.

Još uvek nismo videli utiske “iz prve ruke” za iPhone 12 Pro Max, koji bi trebalo da ima najduži vek trajanja baterije od svih novih modela. Međutim, prema sertifikaciji koje je objavila kineska TENAA, čini se da će imati bateriju kapaciteta 3.687mAh.

Ovo je znatno manje od iPhone 11 Pro Max modela (tu je baterija od 3.969 mAh). Istina, nije sve u kapacitetu, i vrlo je moguće da je Apple napravio optimizacije kako bi baterija trajala duže, sa manjim kapacitetom.

Još jedna stvar koja bi mogla da utiče na kratak život baterije je razlika između 4G i 5G mreže.

Tako portal Tom’s Guide izveštava da su oba modela, iPhone 12 i iPhone 12 Pro, bila kod njih na testu. Na oba telefona je isprobano surfovanje internetom pri osvetljenosti od 150 nita i otvarana je nova internet-stranica svakih 30 sekundi.

Na 5G mreži, baterija iPhone 12 mdoela trajala je 8 sati i 25 minuta (08:25:00), dok je kod iPhone 12 Pro vreme trajanja baterije bilo 09:06:00. Koristeći 4G mrežu, iPhone 12 je “izdržao” 10:23:00, a iPhone 12 Pro 11:24:00.

Ovi rezultati govore nam da je, kod i ovako krhke baterije, vreme provedeno na 5G mreži smanjilo njeno trajanje za oko 20%.

Još jedna zanimljiva stvar koju možemo da vidimo sa TENAA sertifikacije, jeste to da će iPhone 12 Pro Max imati RAM od 6GB, što je znatno poboljšanje u odnosu na

Zvanično, nikada nećemo videti stvarni kapacitet baterije ili RAM specifikacije, jer Apple jednostavno ne deli te podatke. Tačne podatke saznaćemo kada neko dobije uređaje pa ih rastavi, što obično bude odmah nakon što su pušteni u prodaju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime