Unsplash

Pirinač, osim što je ukusan za jelo, ima i brojne druge namene u domaćinstvu.

Ako ste koristili pirinač za sušenje mobilnog telefona nakon što je pao u vodu, onda ste upoznati s time da pirinač upija vlagu. To znači da može pomoći pri sušenju i drugih predmeta u domaćinstvu, poput napola osušene odeće u vašem ormaru. Bez pirinča, ova odeća može izazvati neprijatan miris i stvaranje plesni.

Budući da pirinač ima neverovatno svojstvo upijanja vlage, može delovati kao klima uređaj u vašem ormaru. Pirinču jednostavno dodajte malo mirisnog eteričnog ulja i stavite ga u ormar. Ne samo da će početi dobro da miriše, nego će svi vaši predmeti biti zaštićeni i nećete morati da potrošite mnogo novca da biste se rešili buđi.

Sve što vam je potrebno je šoljica pirinča, neko eterično ulje, mali komad tkanine i gumica da sve to pričvrstite:

Stavite pirinač u činiju i dodajte oko 15-20 kapi eteričnog ulja.

Pokrijte smesu malim komadom tkanine i pričvrstite gumicom.

Stavite pripremljenu činiju na željeno mesto, poput ormara.

Pirinač možete ovako koristiti do tri meseca, a kraće ako se radi o integralnom. Potom ponovite postupak.

Može vam spasiti telefon

Ako vam je pametni telefon ikada pao u vodu, znate kakva panika tada nastaje. Međutim, činija pirinča rešava stvar. Sve što treba da uradite je da stavite telefon u činiju s pirinčem, i to tako da ga potpuno prekrije i ostavite barem 48 sati. Pre toga svakako uklonite SIM karticu, savetuje Clever Tricks.

Održava svežinu banana

Primetili ste da banane potamne vrlo brzo nakon što ih kupite. Ipak, takve banane možete “spasiti” tako što ćete ih staviti u vrećicu u koju ste prethodno stavili pirinač, zatvoriti je i ostaviti tako oko sat vremena. Nakon toga izvadite banane iz vrećice i osušite ih fenom i videćete kako im se žuta boja vraća pred vašim očima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here