Evo zašto je važno da očistite lice pre spavanja

0

Ne budite lenje i obavezno čistite lice: Koža će vam biti starija i bore vidljivije ako ne skidate šminku pre spavanja
 

– Koža noću mora da diše i da bude čista, jer se u suprotnom zapušavaju pore i loj ne može normalno da izlazi iz pora. S druge strane, naša koža se prirodno svakodnevno peruta i odbacuju se kožne ćelije. Šminka sve to zadržava na olicu tokom noći, i zbog toga se javljaju akne – objašnjava dermatolog dr Gorana Isailović.

 

Povremene bubuljice nisu strašne, ali akne koje nastaju ovim putem mogu da ostave ožiljke za ceo život. Treba takođe imati u vidu da će vaša koža brže stariti i bore će biti mnogo vidljivije ako spavate sa šminkom.

 

– Danas postoji veliki broj preparata kojima može da se brzo i efikasno skine šminka. Od praktičnih micelarnih rastvora, preko raznih ulja koja rstvaraju kaskaru pa sve do „magičnih“ rukavica. Te rukavice su odlične za povremenu upotrebu, ali ne treba se u potpunosti oslanjati na njih. U svakom slučaju, bolje je da skinete šminku bilo kako nego nikako – kaže dr Isailović.

 

A ako ste se uspavali sa punim mejkapom, rešenje postoji. Dr Isailović savetuje dobar piling, bilo da je mehanički ili enzimski, koji će ukloniti nečistoće i pomoći u borbi protiv akni i bubuljica. Posle pilinga ne zaboravite i na hidrataciju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here