pixabay.com

Sati pre ponoći veoma su dragoceni za naše telo, kako se pretpostavlja, zbog noćne promene svetlosti. Doktorka Nerina Ramlakan otkrila je da svaka ćelija našeg organizma reaguje na kretanje Zemlje i Meseca.

Naučno je dokazano da postoji izvesni sinhronicitet. U mozgu postoji deo koji određuje cirkadijalni ritam, i zadužen je za usklađivanje tela i količine svetlosti i tame koja nas okružuje. Stoga, kada osvetljenje utihne, do epifize stiže poruka i ćelije u skladu sa njom usaglašavaju svoj rad.

Drugim rečima, naš cirkadijalni ritam utiče na važne aspekte organizma, kao što su krvni pritisak, termoregulacija i lučenje hormona.

U skladu sa tim, doktorka Ramlakan posavetovala je sve čitaoce kada je optimalno vreme za odlazak u krevet da bi smo se sutradan osećali odmorno i poletno.

Tajna leži u poslednjih 90 minuta pre ponoći, jer tada organizam najbolje može da napuni baterije.

U tom periodu ćelije se podmlađuju, a to se odražava na naše fizičko, mentalno, emocionalno, pa čak i duhovno stanje. Postoji nešto isceljujuće u ovoj navici, koja predstavlja prvu fazu sna.

Za kraj, doktorka je podelila i sledeće, mozak tada obavlja neophodne funkcije i prepakuje informacije, dok se istovremeno nivo adrenalina smanjuje, a samim tim i nagomilani stres.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here