EPA-EFE/NEIL HALL

Novak Đoković je savladao Kevina Andersona sa 3:0 u drugom kolu Vimbldona i ubedljivo prošao u narednu rundu. Nekadašnji finalista Vimbldona nije bio ozbiljnija prepreka za Đokovića, koji je dominirao od starta meča.

Veći protivnik Đokoviću na ovom meču bila je travnata podloga, na kojoj je ponovo, kao i u prvom kolu, u nekoliko navrata proklizao i pao.

U jednom momentu je Đoković osvojio poen, iako je prethodno bio na zemlji i u padu je vratio lopticu rivalu, koji je zatim napravio grešku.

Đoković je proklizao još nekoliko puta, a zahvaljujući svojoj gipkosti uspeo je da prođe neozleđen u tim situacijama, a ponovo su navijači mogli da vide i njegove špage koje često izvodi i u toku meča, a zbog čega ga neki zovu i “čovek od gume”.

Bilo je i momenta kada je Đoković bio ljut zbog novog pada u duelu protiv Andersona, koji nije bio naivan.

I sam Đoković se posle meča našalio na svoj račun kada je upitan o povezanosti s publikom, pa je na kraju dodao da se nikad bolje nije povezao i sa travom na Vimbldonu, jer se ne seća da je nekada više puta proklizao i pao nego što je to slučaj ove godine.

– Na poslednjem meču pre dva dana sam rekao da sam presrećan što vidim ovoliko publike na tribinama, to u poslednjih 18 meseci nije bio čest slučaj. Izgleda da sam se i povezao sa travom ove nedelje, ne sećam se da sam nekada ovoliko padao na Vimbldonu – rekao je Đoković.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here