Evrokup: Valensija vodila 33 razlike, ali sa +13 ide u Kazanj

0

 

Valensija je imala u džepu trofej Evrokupa i direktan plasman u Evroligu, ali je u poslednjoj četvrtini protiv Uniksa pokvarila utisak i završila meč sa samo 13 poena prednosti, iako je vodila čak 33 razlike. Rusi su uspeli da u poslednjem kvartalu spreče bruku i spuste se na pristojan zaostatak pred revanš meč koji se igra naredne nedelje u Kazanju – 80:67.

 

Španci su dominirali tokom većeg dela meča i razbili su Uniksovu igru na paramparčad. Prednost Valensije je u trećoj četvrtini dostigla rekordnih 33 poena razlike (70:37) i činilo se da Uniksu preti katastrofa i da će revanš samo biti formalnost sa takvim rezultatom iz prvog meča. Ipak, domaći tim se preterano opustio u poslednjih 10 minuta igre i velika prednost se istopila na konačnih 13, pošto je Uniks poslednju četvrtinu dobio sa 23:6 i vratio nadu da u Kazanju pred svojim navijačima može da napravi slilčan preokret kao protiv Crvene zvezde u polufinalu.

 

Džastin Doelman je bio najbolji u domaćem timu i meč završio sa neverovatnih 28 poena. Ribas je dodao 14, a Dubljević 12 poena u pobedničkom timu. Na drugoj strani, Uniks je predvodio Vladimir Veremenko sa 19 poena, a dvocifren učinak imali su Luk Harangodi (12) i Čak Ejdson (10).

 

Revanš se igra 7. maja u Kazanju, a pobednik Evrokupa izboriće direktan plasman u Evroligu sledeće sezone. Ipak, s obzirom da je još ranije od strane španskih medija najavljeno da će Valensija najverovatnije dobiti pozivnicu za Evroligu, ostaje da se vidi kako će ULEB reagovati u slučaju da Španci odbrane 13 razlike iz prvog meča.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here