Trener Barselone Svetislav Pešić će biti suočen sa disciplinskim postupkom zbog komentara posle utakmice sa Crvenom zvezdom.

Legendarni stručnjak je žestokim rečima govorio o prvom čoveku Asocijacije evroligaških igrača Boštjanu Nahbaru.

Nekadašnji košarkaš je nedavno najavio da će biti usvojena nova pravila po kojima će pripreme za sledeću sezonu morati da počnu 24. avgusta.

– On nije normalan… On ne zna da smo mi u Evropi, da nismo u NBA. Mi praktično preuzimamo formu iz NBA koja nije dobra. Zamislite da počnemo da treniramo 24. avgusta, a Superkup je 21. avgusta. Sezona počinje poslednje nedelje septembra, a on kaže da bi četiri nedelje treniranja bilo dovoljno za sezonu koja traje deset meseci. Taj čovek je nenormalan – rekao je Pešić

Jurohups prenosi da će ta izjava biti predmet istrage.

“Evroliga neće tolerisati bilo kakav nedostatak poštovanja prema bilo kojoj ličnosti ili organizaciji, bez obzira na razloge. Odluke o kojima je trener Pešić govorio su bile predmet rasprave i usvojene su od strane evroligaških klubova. U 21. veku su takvi pregovori i dogovori uobičajeni u svakom poslu između zaposlenih i poslodavaca”, prenose se reči neimenovanog izvora iz Evrolige.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here