Armani je Barseloni Svetislava Pešića naneo prvi poraz u sezoni, dok Fenerbahče tone sve dublje, izgubio je kod kuće od Žalgiirisa. Barselona je poklekla u Milanu gde se Armani pokazao kao ozbiljan kandidat za plasman na Fajnal for ove sezone.

Serhio Rodriges sa 17 i Vladimir Micov sa 16 poena (osam skokova i tri asistencije) predvodili su Armani, Luis Skola je dodao 14 poena, uz devet skokova. Nemanja Nedović je za 23 minuta postigao šest poena, uz jedan skok i tri asistencije, dok su se u redovima poraženog tima izdvojili Brendon Dejvis sa 15 i Nikola Mirotić sa 13 postignutih poena.

Delovalo je da će Fenerbahče protiv Žalgirisa konačno prekinuti lošu seriju, a kad se u poslednji minut ušlo sa 76:69 za domaćina, delovalo je da sve gotovo. Žalgiris je međutim uspeo da se “vrati iz mrtvih” i serijom 10:0 šokira domaće navijače.

Nando de Kolo je postigao 29 poena za Fener, Slukas je dodao 13, Vilijams 12, dok je Veseli imao 8 poena i 6 skokova, ali je promašio šut za pobedu, dok su loši bili Lovernj sa dva i Kalinić sa samo jednim poenom.

Grigonis je sa 19 poena bio najefikasniji u redovima Žalgirisa, sa 16 ga je pratio Zek Lidej, a Džok Lendejl je utakmicu okončao sa osam postignutih poena.

Fenerbahče je sada na dnu tabele u Evroligi sa samo jednom pobedom i pet poraza, skor kakav ima i Valensija, koja je do prvenca stigla večeras savladavši Asvel. Doprinos je sa šest poena dao i Vanja Marinković.

CSKA je tek u četvrtoj četvrtini slomio otpor Zenita. Najefikasniji u redovima “armejaca” je bio ponovo Majk Džejms sa 16 poena, Vojtman je imao 14, a po 13 Hiliard i Kurbanov. Što se tiče Zenita, Gustavo Ajon je predvodio strelce sa 20 poena, dok je Vil Tomas imao 14.

Evroliga, šesto kolo:

petak
ZenitCSKA 67:83
Fenerbahče Žalgiris 76:79
Valensija ASVEL 81:72

Armani Milano – Barselona 83:70
Olimpijakos – Makabi 65:90
Baskonija – Bajern 85:71
Real Madrid – ALBA 93:60

četvrtak
Panatinaikos – Efes 86:70

Crvena zvezda – Himki 90:78

TABELA: CSKA i Barselona 5-1, Makabi, Himki i Efes 4-2…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here