EPA-EFE/TOMS KALNINS

Neverovatna je bila sezona 2020/21 za srpsku košarku, barem onu klupsku. Naši igrači širom sveta nas zaista nisu razočarali, stizali su brojnih titula i dostojno su predstavljali našu zemlju. A na sve to, ispisana je istorija kada je reč o tri najjača takmičenja na planeti.

Naime, nikada se nije desilo da MVP u sva tri dolazi iz iste zemlje. Srbiji je to pošlo za rukom, pošto je Nikola Jokić tada prvi put bio proglašen za najboljeg u NBA ligi, Vasa Micić bio je bez konkurencije u Evroligi, a Miloš Teodosić u Evrokupu.

Zemlja košarke tako je dobila još jednu potvrdu da je rasadanik velikih talenata, ukoliko je ona uopšte bila i potrebna. Evroliga se potrudila da se to ne zaboravi, pa je tako na svom zvaničnom Tviter profilu najavila spektakularan dokumentarni film pod nazivom “Zemlja MVP-jeva”.

U njemu će se govoriti o putu Jokića, Micića i Teodosića, a među kadrovima su se našli rodni gradovi tri naša velika asa. Sve u svemu, jasno je da nas čeka veliki spektakl i moguće i neki detalji koje ranije nismo znali. Nije jasno da li su najbolji igrači u tri takmičenja takođe govorili u ovom dokumentarcu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here