EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Olimpijakos je pobedom nad Monakom obezbedio plasman na fajnal-fora Evrolige koji će se od 19. do 21. maja održati u Beogradu.

Crveno-beli su peti, odlučujući meč četvrtfinalne serije dobili rezultatom 94:88 u Pireju, međutim pre nego što je meč završen, navijači su počeli da ulaze na parket slaveći plasman njihovog tima.
Palile su se i baklje, nastao je opšti metež, pa se nedugo po završetku meča Evroliga oglasila zvaničnim saopštenjem, oštro osuđujući ovaj čin.

„Košarkaška Evroliga najoštrije osuđuje postupke koji su se desili tokom poslednjih minuta pete utakmice plej-ofa Evrolige između Olimpijakosa i Monaka.

Nedostatak bezbednosti tokom utakmice doveo je do invazije navijača na teren dok je utakmica bila u toku, primoravajući sudijsku trojku da pauzira igru dok se ne uspostave minimalni bezbednosni uslovi. Ostale ozbiljne povrede bezbednosti, uključujući upotrebu raketa, lasera i petardi, takođe je primetila Evroliga. Nadležni organi će pažljivo razmotriti sve dokaze i preduzeti sve odgovarajuće mere.

Evroliga želi da naglasi da gore navedeni incidenti ne predstavljaju vrednosti za koje se ova organizacija zalaže, posebno one uživanja u iskustvu Evrolige u bezbednom i prijateljskom okruženju“, navodi se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here