Čelnici Evrolige održali su ovog četvrtka sastanak na kome su odredili nove uslove za učešće klubova u ovom takmičenju, pa će tako svi učesnici morati da ulože mnogo više novca. 

U Evroligi žele da u svakom smislu podignu nivo takmičenja, a tome u prilog ide i povećanje minimalnog budžeta koji svaki tim mora da ima. Odlučeno je da će svakom učesniku Evrolige ubuduće donji limit biti cifra od 7 miliona evra, umesto 5,4 miliona koliko je to do sada bio slučaj.

Što se tiče Evrokupa, klubovi će u budžetu morati da imaju bar 2 miliona evra.

Učešće svake ekipe u godišnjem budžetu projektovano je na 55% sredstava, dok ostatak mora biti pokriven od sponzora, kao i od prodatih ulaznica. Takođe, uvedena je i jedna novina po uzoru na NBA ligu, koja će sigurno doprineti kvalitetu suđenja.

Naime, u pitanju je čelendž, koji će moći da se koristi kako bi se sporna odluka proverila. Svaki trener će imati po jedan na raspolaganju tokom utakmice, što je sjajna vest za mečeve sa neizvesnim završnicama.

Naredna sezona najkvalitetnije košarkaške lige u Evropi počeće 30. septembra, dok će Evrokup startovati nešto kasnije, 20. oktobra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here