Srpski košarkaš Vladimir Micov na još dve godine produžio je ugovor sa milanskom Olimpijom, potvrdio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović.

Micov je dobio novu saradnju i poverenje novog trenera Etorea Mesine, za razliku od Mindaugsa Kuzminskasa i Kurtisa Džerelsa koji su napustili Milano.

 

Bivši reprezentativac Srbije, koji nije u nacionalnom timu zbog sukoba sa selektorom Aleksandrom Ðorđevićem, prošle sezone je bio najbolji strelac Olimpije u Evroligi sa 13.9 poena po meču, uz odličan procenat za tri – 39.4%

Micov je pre Olimpije, čiji je član dve godine, tokom karijere igrao je za Galatasaraj, moskovski CSKA, Kantu, Baskoniju, Panionios, podgoričku Budućnost, Partizan, Lavove i OKK Beogradu.

Italijanski košarkaš Luiđi Datome ostaće još tri godine u turskom Fenerbahčeu.

Klub iz Istanbula, predvođen srpskim trenerom Željkom Obradovićem, saopštio je da je produžio saradnju sa krilnim košarkašem do 2022. godine.

Datome je u Fenerbahče stigao 2015. i za četiri sezone 31-godišnji košarkaš osvojio je tri šampionske titule u turskom prevenstvu i dva trofeja u Kupu.

Zemljak Nikolo Meli je iz Fenera u Pelikanse, dok je Marko Gudurić otišao u Memfis Grizlise.

Italijan je 2017. godine osvojio i trofej u Evroligi, prvi u istoriji Fenerbahčea, dok je prošle sezone u tom takmičenju prosečno beležio devet poena i 3.6 skokova po utakmici.

U karijeri igrao je još za Montepaski, Skafati, Virtus, Detroit i Boston.

Američki košarkaš Dešon Tomas produžio je ugovor sa Panatinaikos do 2021. godine, saopštio je atinski velikan.

Jedan od najboljih igrača “zelenih” u prošloj sezoni nagrađen je novim, pojačanim ugovorom za odlične partije.

U Evroligi je prosečno beležio 10.5 poena i 3.8 skokova po meču, ali Panatinaikos nije uspeo da se plasira na Fajnal-for u Vitoriji, dok je u Grčkoj osvojio “duplu krunu”.

Tomas ima veliko iskustvo u Evroligi nastupajući za Makabi iz Tel Aviva, Anadolu Efes, Barselonu i Nanter, a bio je i član filijale San Antonija Ostina.

Nemački reprezentativac Jonanes Fohtman pojačava CSKA. Dvadesetšestogodišnji krilni centar je buknuo za dve sezone u ekipi Baskonije i sledi prelazak u redove aktulenog šampiona.

Izvor:
Vestionline, Tanjug

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here