pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nemački političar, bivši premijer Brandenburga Matias Platcek u intervjuu za medijsku grupu RND istakao je važnost unapređenja uzajamno korisnih odnosa Moskve i Brisela.

Platcek je pozvao da se započne rad na zajedničkoj arhitekturi bezbednosti sa Rusijom, na ravnopravnim uslovima. Ako se to ne desi, Evropa može gurnuti Moskvu u dalje zbližavanje sa Kinom, smatra bivši premijer.

– Zatim, ako u SAD ponovo izaberu „pogrešnog“ predsednika – a to se može desiti – mi, Evropljani, se možemo iznenada naći potpuno sami u svetu – objasnio je Platcek.

Po njegovim rečima, države EU neće uspeti da reše postojeća složna pitanja bez učešća Rusije. Platcek je naveo da u sferi vrlo važnih pitanja ulaze klimatske promene, borba protiv terorizma, problem izbeglica, bezbednost na Bliskom i Srednjem istoku, razoružanje.

– Među nama ne postoji okean. Samo to je dovoljno da se pobrinemo oko poboljšanja odnosa – naveo je on.

Nemački političar je uveren da je došlo vreme da se preispita politika sankcija prema Moskvi. Ograničenja, po njegovim rečima, nanose štetu obema stranama i dovela su do pogoršanja političkih odnosa i rasta pretnje vojnim konfliktom.

1 COMMENT

  1. Najzad jedan realan i nadasve pronicljiv politicar u Evropi.U eventualnom sukobu Rusa i Amerikanaca mnogo vise raketa bi palo na Evropu nego na sukobljene sto je logicno.Napadnut kasnije sazna da je napadnut ispaljuje raketu na raketu koja ide ka njima i presrece je inad nasih glava a i da krenu kopnom susrecu se u Evropi.Pa ne ratuje se u svojoj kuci sto se vidi i danas sirom sveta.Rusi su ratovali u Avganistanu i svi su ih osuđivali a sad su tamo Amerikanci i nikom nista Pametnom dosta,da nepricam o tome kako pod plastom odbrane kradu naftna,rudna i ostala bogatstva tih naroda.Indijance su zbrisali niko nije rekao da su genocidan naroda zato to rade i danas uz podrsku prijatelja iz bande zvane NATO a mi placamo ceh kroz teroristicke i osvetnicke napade po evropi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here