EPA-EFE
Turski vojnici

Jermenski premijer Nikol Pašinjan upozorava da Evropa, ako geopolitički značaj situacije u Nagorno-Karabahu ne bude ispravno procenjen, može da očekuje Tursku pored Beča.

– Očekujem jasnu poziciju. Ako međunarodna zajednica ne bude pravilno procenila geopolitički značaj te situacije onda Evropa može da očekuje Tursku pored Beča – rekao je Pašinjan u intervjuu za nemački “Bild”.

To je, prema njegovim rečima, povezano sa imperijalističkom politikom Ankare. Kako kaže, Nagorno-Karabah i Jermenija su sada “linija fronta civilizacije”.

– Problem je u tome što su Jermeni na južnom Kavkazu poslednja prepreka za ekspanziju Turske na sever, jugoistok i istok. Imperijalistička politika Turske prevazilazi južni Kavkaz. Pogledajmo akcije Turske u Sredozemlju, Libiji, na Bliskom istoku, u Iraku i Siriji – dodao je premijer Jermenije.

Prema njegovim rečima, sadašnja eskalacija u Nagorno-Karabahu ima međunarodni značaj iz tri razloga.

– Prvo zbog toga što, kao što sam već rekao, Turska vrbuje i prebacuje teroriste iz Sirije kako bi učestvovali u borbama protiv Nagorno-Karabaha i Jermenije. Drugo, u taj proces je uvučena turska vojska. To pokazuje imperijalistički karakter politike Turske čije su akcije usmerene na obnavljanje “Turskog carstva” – rekao je Pašinjan.

5 COMMENTS

  1. Ovog puta neka slobodno prođu kroz Srbiju , neka se ne zaustave u Beču
    Neka idu sve do Londona
    Slobodno
    ??

  2. Турској ће се овакво бахато понашање обити о глави. Њихов империјализам ће их довести до тога да ће се територијално свести на део Азијског континента , без излаза ни на једно море.

  3. Mislis na Kosovu na kome sam juce video na vise mesta postavljenu americku albansku i evropsku zastavu zajedno jedna uz drugu pored glavnih puteva? Ima ih koliko hoces

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here