Evropa menja vladara: Real srušio Bajern i juri 10 titulu!

0

Čovek odluke: Serhio Ramos postiže svoj drugi gol na meču 

 

Minut ćutanja za Boškova i Vilanovu

Utakmica je počela minutom ćutanja zbog smrti legendarnog srpskog trenera Vujadina Boškova i bivšeg trenera Barselone Tita Vilanove. 

Ono što je Bajern uradio Barseloni pošle sezone, to je Real Madrid ekipi Bajerna ove: to ne znači da su "kraljevi" osvetili Katalonce, već da su prvi finalisti Lige šampiona za ovu sezonu.   

 

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras u Minhenu tim Bajerna sa 4:0 u revanš meču polufinala najelitnijeg evropskog takmičenja. Real je u prvom meču u Madridu pobedio sa 1:0, tako da je plasman u finale, koje će se igrati u Lisabonu, obezbedio ukupnim rezultatom 5:0.

 

Golove za ekipu sjajnog Karla Anćelotija postigli su Serhio Ramos u 16. i 20. minutu i Kristijano Ronalno u 34. i 90. minutu.

 

Ni Bajern nije uspeo 

Bajern je nastavio neslavnu tradiciju da nijedan prvak Evrope od osnivanja Lige šampiona nije uspeo da odbrani titulu.

Poslednji kome je to uspelo bio je Milan, još 1990.

Madriđani su od početka meča bili konkretniji u napadu, iako je Bajern po običaju imao mnogo veći posed lopte, ali ekipa Pepa Gvardiole nije uspevala da opasnije zapreti Ikeru Kasiljasu.

 

Prvu šansu na meču imao je Karim Benzema posle loše intervencije golmana Bajerna Manuela Nojera koji je istračao iz šesnaesterca, ali je Francuz sa tridesetak metara promašio prazan gol.

 

 

U 16. minutu usledio je još jedan opasan napad Reala, ali je odbrana domaće ekipe uspela da izbaci loptu u korner. Taj udarac sa ugla izveo je Luka Modrić, a najbolji u skoku bio je Serhio Ramos za 1:0.

 

Samo četiri minuta kasnije Real je udvostručio prednost. Ponovo posle prekida i ponovo je strelac bio Ramos. Anhel Di Marija je odlično izveo slobodan udarac, lopta je prvo zakačila Pepea, a potom je došla do Ramosa, koji je ponovo glavom matirao Nojera.

 

 

Real je nastavio da igra u istom ritmu, čekao je kontranapade, a upravo je na taj način poveo sa 3:0. Di Marija je poslao odličnu loptu do Benzeme, a ovaj je dodao do Gereta Bejla koji je uposlio Kristijana Ronalda kome nije bilo teško da postigne 15. ovosezonski gol u Ligi šampiona.

 

Ćavi Alonso bez finala

Jedini tragičar u timu Real Madrida je Ćavi Alonso koji je večeras dobio žuti karton i neće moći da igra u finalu.

Španski vezista je jednom već osvojio Ligu šampiona kad je 2005. sa Liverpulom napravio veliki preokret protiv Milana (od 0:3 do 3:3 i pobedio na penale). Zanimljivo je da je tada na klupi Milana sedeo njegov sadašnji trener u Realu, Karlo Anćeloti.

U drugom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja, Bajern je i dalje pokušavao, šutirali su i Arjen Roben i Frank Riberi, ali nisu bili precizni.

Taman kada je izgledalo da promene rezultata neće biti, Kriatijano Ronalno je u 89. minutu postigao svoj drugi gol, ovog puta iz slobodnog udarca, pošto je loptu poslao ispg "život zida".

S kim će Real igrati u finalu biće poznato sutra posle revanš meča drugog polufinala između Čelzija i Atletiko Madrida. U prvom meču rezultat je bio 0:0.

 

Real je rekorder Evrope sa devet titula (Milan ima sedam, Liverpul i Bajern po pet, Barselona četiri…), ali je poslednju osvojio još 2002. godine.

Finale ovogodišnje Lige šampiona igra se u Lisabonu 24. maja.

 

 

Sa 16 postignutih golova Kristijano Ronaldo je postao najbolji strelac Lige šampioma u jednoj sezoni

Ronaldo oborio Mesijev rekord u Ligi šampiona
Kristijano Ronaldo oborio je rekord Lionela Mesija po broju datih golova u Ligi šampiona, pošto je na večerašnjem meču protiv Bajerna iz Minhena došao do 16. gola u sezoni.
Prethodni rekord igrača Barselone Lionela Mesija iznosio je 14 golova, a Argentinac ga je postavio u sezoni 2011/12.
Portugalac je, zanimljivo, postigao više golova od Mesija iako je odigrao samo 10 utakmica, pošto je propustio meč u Madridu protiv Galatasaraja u grupnoj fazi takmičenja.
Ronaldno je dvocifren broj golova postizao i u sezoni 2012/13. (12 golova) i u sezoni 2011/12. (10 golova).

 

Bajern – Real Madrid 0:4 (prvi meč 0:1)
STRELCI: Serhio Ramos 16, 20, Kristijano Ronaldo 34, 90.
STADION: Alijanc Arena u Minhenu. GLEDALACA: 67.812. SUDIJA: Pedro Proensa (Portugal).
BAJERN: Nojer – Lam, Boateng, Dante, Alaba – Švajnštajger, Kros, Roben, Miler (72. Pizaro), Riberi (72. Gece) – Mandžukić (od 46. Martinez). Trener: Pep Gvardiola.
REAL MADRID: Kasiljas – Karvahal, Pepe, Serhio Ramos (75. Varan), Koentrao -Ćavi Alonso, Modrić, Di Marija (84. Kasemiro) – Bejl, Kristijano Ronaldo, Benzema (80. Isko). Trener: Karlo Anćeloti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here