EPA/Valdrin Xhemaj
Kosovo i Metohija

Francuski poslanik u Evropskom parlamentu Tjeri Mariani izjavio je na sastanku Odbora za spoljne poslove, koji je održan povodom izveštaja o Kosovu, da je Kosovo mafijaška država i rak-rana Balkana.

On je to rekao kritikujući izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Violu fon Kramon za njenu podršku vizne liberalizacije za Kosovo.

– Kosovo je region Srbije, koji nikada nije smeo da ostane u rukama onih koji ga danas vode. Priština ukida osnovna prava, vladavinu zakona, funkcionisanje demokratskih institucija. Postoji trgovina ljudima, trgovina organima. Kosovo je danas rak-rana na Balkanu – rekao je Mariani

On je podsetio da se Hašim Tači tereti za ratne zločine, a da izvestilac Fon Kramon nije ni pomenula tu činjenicu, prenela je prištinska “Gazeta ekspres”.

– Metastaze se šire Evropom, mafijaške operacije i oružje uvezeno u Francusku sa Kosova. Zabrinut sam zbog toga kako izvestilac i većina političkih grupa podržavaju liberalizaciju viznog režima za Kosovo. EU podržava mafijašku državu – istakao je Mariani.

Izveštaj Viole fon Kramon o Kosovu francuski poslanik je nazvao neuravnoteženim, slepim i ideološkim.

Posle govora Marianija, izvestilac Viola fon Kramon je rekla da je iznenađena njegovim govorom i da Kosovo nije mafijaška država.

Ona mu je predložila da zajedno posete Kosovo kako bi imao priliku da razgovara sa tamošnjim stanovnicima, upozna se sa situacijom i proceni da li je to, kako je navela, mafijaška država ili zemlja koja izvozi oružje. Dodala je i da liberalizacija viznog režima ni na koji način ne bi ugrozila građane Francuske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here