Tanjug
Vučić i Fabrici

Šef delegacije EU Sem Fabrici ocenio je da je kriza izazvana pandemijom kovida 19 pokazala da su odnosi Srbije i EU mnogo bliži nego što su bili pre dva meseca.

Kovid kriza, ako je posmatramo kao poslednji test, pokazala je elemente povezanosti, da zavisimo jedni od drugih, zelje da radimo zajedno, da nas je borba dodatno približila …

Posle svega što smo prošli i uradili mogli smo da vidimo da smo danas mnogo bliži nego što smo bili pre dva meseca, rekao je Fabrici na ambasadorskom panelu o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti EU i njenih odnosa sa Srbijom, a povodom Dana Evrope.

Na skupu u organizaciji EU info centra Fabrici i ambasadori Italije, Francuske, Holandije i Rumunje podsetili su da je i danas solidarnost ključna reč kao i pre 70 godina kada je usvojena Šumanova deklaracija, koja je temelj EU, ali su dodali da taj uspešan proces utemeljen 9. maja 1950. još nije završen.

– Ideja solidarnosti bila je i danas je pokretačka snaga nove EU gde i narodi van EU prosperiraju zahvaljujući svojm susedima. Danas kada se borimo protivi COVID-19 ta reč ima i dalje isto značenje jer nam solidarnosti pomaže u izgradnji bolje budućnosti – rekao je Fabrici.

2 COMMENTS

  1. “… zbližila Srbiju i EU” Јесте проклета ова корона и сви они који уз њену помоћ праве нове замке Србима!

  2. Nista to! Ajde svi zajedno put pod noge pa trazite jeftinu radnu snagu i Resurse za Dz. na drugom mestu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here