pixabay.com

Kompanija Meta je nakon 18 godina konačno odlučila da osigura svojim korisnicima istinsku podršku kako bi lakše vratili uklonjene profile ili objave.

Potpredsednik Mete Brent Haris tvrdi da kompanija ulaže mnogo vremena na usluge za korisnike. Ipak, od nastanka Facebooka, korisnici ove društvene mreže zapravo nisu imali nikakav način da direktno komuniciraju s kompanijom o odlukama moderiranja.

Prošle godine je pokrenut program koji je podrazumevao chat uživo na engleskom jeziku, koji je zapravo omogućavao kontakt sa zaposlenima u Meti. Korisnici su mogli da dobiju pomoć u korišćenju novih funkcija ili u slučaju da im je zaključan profil. U to vreme je kompanija saopštila da je to “prvi put da je Facebook ponudio pomoć uživo ljudima čiji su profili zaključani”.

Prava ljudska pomoć iz Mete bila bi izuzetno korisna za one koji su se slučajno našli na pogrešnoj strani automatizovanih alata moderiranja sadržaja, posebno ako bi bila proširena na Instagram, WhatsApp i Horizon VR.

Meta je fokusirana na unapređenje podrške korisnika i zbog povratne informacije svog Nadzornog odbora. Prošle godine je ovo “nezavisno” telo formirano kako bi pratilo i menjalo odluke Mete. Primljeno je gotovo milion zahteva korisnika koji se odnose na moderiranje sadržaja.

Meta takođe pokušava da ukloni osobe koje izbegavaju banovanje, a nedavno je uklonjeno oko 500 profila, stranica, grupa i događaja povezanih s grupom Proud Boys.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here