Italijanski napadač Dijego Falćineli novo je pojačanje FK Crvena zvezda, u koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa iz Bolonje.

Kako je saopšteno na sajtu kluba, napadača je na stadionu “Rajko Mitić” dočekao trener Dejan Stankovič i poželeo mu dobrodošlicu, kao i mnogo golova u crveno-belom dresu.

– Bilo je uzbudljivo poslednjih par dana kada sam čuo da me Zvezda traži. Napeto, ali u pozitivnom smislu. Drago mi je što sam tu i ponosan sam što ću moći da branim boje velikog kluba kao što je Crvena zvezda – rekao je Falćineli po dolasku na stadion.

Dijego Falćineli je rođen 26. juna 1991. godine u opštini Marscijano, koja se nalazi nedaleko od Peruđe.

View this post on Instagram

Sono giorni che vorrei scrivere qualcosa ma la delusione mi ha sempre fatto cambiare idea! Mai avrei pensato ad una fine così proprio qui proprio nella mia città,quella città che mi ha fatto nascere mi ha cresciuto e mi ha indirizzato. Il calcio come nella vita mi ha dato tanto ma questa volta mi ha tolto altrettanto, un pezzo di me purtroppo è morto quella maledetta sera, solo chi mi è stato vicino,la mia famiglia e miei amici sanno quante lacrime ho versato e sa quanto mi ha segnato nel profondo!. La vita ci mette davanti sfide continue e non possiamo non continuare a combattere! Siamo nati per questo! Non sono frasi fatte avrai sempre un tifoso in più, quello che prima era bambino e che ora è cresciuto ma sempre con una cosa che mi accomuna,l’amore per te,quello non passerà mai,quello è incondizionato! Adesso non ci resta che salutarci ciao GRANDE GRIFO.

A post shared by Diego Falcinelli?⚽?? (@dieghino26) on

Italijanski napadač je juniorski staž proveo u niželigašu Pontevekiju, ali je kao kadet stigao u Inter u kom se zadržao godinu dana.

Uprkos tome što je odigrao jedan prijateljski meč za seniorski tim italijanskog velikana, vratio se u klub u kom je ponikao i odigrao prvu seniorsku sezonu kao sedamnaestogodišnjak.

Potom je usledio transfer u Sasuolo, pa odlazak u Folinjo i onda povratak u Sasuolo u kom je proveo čitavih sedam godina, ali šansu u timu je dočekao tek posle niza pozajmica.

Prvo je otišao u Juve Stabiju, pa u Lancijano, ali je najzapaženiji bio u Peruđi (42 utakmice i 15 golova, Serija B) i Krotoneu (34 utakmice, 13 golova, Serija A).

U Sasuolu je za svo to vreme odigrao 63 meča i postigao šest pogodaka, da bi potom pojačao Bolonju, a prošlu sezonu je proveo u Peruđi, gde je na 27 utakmica, tri puta bio strelac.

Zvanično predstavljanje Falćinelija bicće održano danas od 12 sati u Medija centru stadiona “Rajko Mitić”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here