Faraon istoka

0

 

Tajni podaci

Džong Unov život je inače okružen misterijom, pa se ne zna ni koliko tačno godina ima. Rođen je u trećem braku Džong Ila sa korejskom plesačicom Ko Džong Hi, za koju se veruje da je umrla od raka dojke 2004. Po svim raspoloživim podacima, on je završio međunarodnu srednju školu u Švajcarskoj, ali pod drugim imenom.

Proteklih godina oko 25 miliona stanovnika ilegalno radi u Kini, nakon čega se vraćaju u otadžbinu. Neki su za rad u Kini uspeli da dobiju vize, dok su neki prešli granicu preko reke. Mesečna zarada oko 240 evra mesečno dovoljna je za pristojan život jedne porodice u sledeća četiri meseca. Mnogi od ilegalaca kažu da zavide Kinezima na bogatstvu, modernim kuhinjama, mnogo pirinča, na neprekidnom dotoku plina i struje.

Prema izveštaju UN, čak četiri od pet domaćinstava živi na rubu gladi. UN je u martu optužio Severnu Koreju da je krivac za ubistva, ropstvo, mučenja, zatočeništvo, silovanja, prisiljene abortuse i druge prestupe. Severnokorejski ambasador je na to poručio drugim državama da se ne petljaju u tuđa posla.
 

Prostitutka i podvodač

Vođa Kim Džong Un je poslao u aprilu saopštenje u kome je žestoko izvređao predsednika SAD Baraka Obamu i predsednicu Južne Koreje. On je Park Gen-hje nazvao "prljavom američkom prostitutkom", a prvog predsednika SAD "čovekom koji je podvodi".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here