Farmer ubio “naci krave” jer su bile previše agresivne

0

upload wikimedia org/4028mdk09
Krave su bile previše agresivne prema radnicima
 

On je ovu, specijalnu, vrstu krava uvezao na svoju farmu 2009. godine a u pitanju su krave potomci posebne vrste koju su nacistički naučnici uzgajali između dva svetska rata.

Sa svojim dugim rogovima i čupavim krznom oni izgledaju impresivno poput zveri ali Derek Gou, farmer, nije shvatao koliko će agresivne biti.

"Ako bih stajao na 30 metara od njih, one bi trčale da me ubiju, eto toliko su agresivne bile", objašnjava Derek.

Strahujući za svoj život, Derek nije imao izbora več da uništi 20 najagresivnijih grla dok je ostavio 6 pitomijih zverčica.

Hek grla su posebno kreirali nacistički genetičari, Hainz i Luk Hek su želeli agresivnu vrstu, poput tura – divljeg goveda, koja može da slobodno šeta Evropom.

"Ideja grčkih heroja kao Herkulesa u klasičnoj mitologiji – nacisti su želeli deo toga. Želeli su nacističkog supermena da se izbori sa takvim mitovima u posleratnoj Nemačkoj", kaže dr Heri Benet sa Plimut Univerziteta.

Derek Gou kaže da se oseća mnogo bezbednije otkako se otarasio opasnih članova krda, ali je i dalje jedini vlasnik "nacističkih krava" u Velikoj Britaniji.

Ako se pitate šta se desilo agresivnim kravama iz krda – odgovor su hamburgeri i kobasice.

"Ne znam koliko su privlačne kobasice `Trećeg rajha` ali su veoma ukusne", rekao je Derek Gou.

Inače, ova stoka je uništavana nakon poraza nacizma 1945. godine ali su neke preživele u prirodi i tako su sačuvane.

"Sačuvali smo krave koje su mirne i tihe. Zaklali smo one kojima niste smeli da priđete. Kako bismo ih uterali u prikolicu ili isterali iz nje, pomagao nam je veoma atletski građen mladić koji je mogao da skoči i pobegnem im ako krenu da ga napadnu", kaže Gou.

"Kada su Nemci pravili ovu vrstu stoke, koristilis su bikove iz španske koride kako bi dobili i tu neverovatnu svirepost koja ih odlikuje. Razlog zašto su nacisti bili tako zagriženi za ovaj projekat jeste kako bi imali agresivne i neustrašive životinje", dodao je famer iz Devona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here