Faul za zatvor!

0

Centar Retimnona je brutalnim nasrtajem onesvestio beka Dafnija i samo je brza intervencija lekara spečila tragediju. Nesportski potez Konstantinosa Pačalisa umalo je ostao "izgubljen" u lokalnim okvirima, ali prekršaj kakav se retko, ili gotovo nikad, ne viđa na košarkaškim terenima nije mogao dugo ostati tajna.

 

Na utakmici druge grčke lige, koja je odigrana prošle subote, 208 centimetara visoki centar Retimnona brutalno je faulirao 21 centimetar nižeg beka Dafnija, koji je bez svesti pao na parket.

 

Fotis Vasilopulos (23), koji je bio standardni član grčkih U-16, U-18, U-20 reprezentacija, početkom treće četvrtine je u punoj brzini povukao kontranapad Dafnija kada je naleteo na Pačalisov lakat.

 

Snažan udarac onesvestio je Vasilopulosa, koji je progutao jezik i samo je brzom inteverncijom lekara izbegnuta tragedija. Parket je napustio na nosilima, potom je prebačen u bolnicu gde je podvrgnut brojnim pregledima. Nakon toga lekari su mu dali lekove i zadržali ga na posmatranju.

 

 

Brutalnog udarača je zbog prekršaja za zatvor pokupila policija odmah po završetku utakmice u kojoj je Dafni pobedio Rethimnon sa 76:65.

 

"Kriv sam, napravio sam veliku glupost", priznao je Konstantinos Pačalis, koji je dve sezone, od 2001. do 2003, igrao Evroligu u dresu AEK-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here