Fed kup: Srbija – Rusija 1:1

0

 

Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je večeras u Beogradu Ruskinju Alisu Klejbanovu rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:0 u meču prvog kola Svetske grupe A Federejšn kupa.

 

Jankovićeva je donela prvi poen Srbiji, pošto je Ana Ivanović ranije danas poražena od Svetlane Kuznjecove sa 2:0.

 

Jankovićeva je loše počela meč protiv Klejbanove, ali je angažovanom igrom u drugom i trećem setu stigla do pobede. U prvom setu viđen je veliki broj brejkova, ali je Klejbanova posle nekoliko preokreta uspela da dobije ovaj deo meča rezultatom 6:4. Ruskinja je u drugom setu povela 4:1, ali je Jankovićeva uspela da dobije pet gemova zaredom i izjednači na 1:1. Srpska teniserka dominirala je u petom setu koji je dobila bez izgubljenog gema 6:0.

 

"Uživam da igram za Srbiju i uvek dajem sve od sebe. Ponosna sam na ovaj trijumf, jer je jako važan za nas. Sutra imamo šansu da pobedimo. Nikada do sada nisam uzela 11 gemova zaredom. Videla sam da je imam i rešila sam da što pre dobijem meč. Jednostavno nisam htela da izgubim", rekla je Jankovićeva i dodala:

"U prvom setu nisam uspela da pronađem odgovarajuću igru kojom bi se suprotstavila Klejbanovoj. Pošto me je beogradska publika izvanredno podržavala probala sam da igram potpuno rasterećeno na sve ili ništa. Znala sam da nemam šta da izgubim, opustila sam ruku i gemovi su počeli da se nižu kao na traci".

 

Najbolja ruska teniserka Svetlana Kuznjecova pobedila je ranije danas Srpkinju Anu Ivanović rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 6:4, u meču koji je trajao samo 70 minuta.

 

Ivanovićeva je veoma slabo odigrala prvi set, a nakon uvodnih 0:5, Srpkinja je uspela da osvoji jedini gem, a Kunjecoca je ovaj deo igre rešila rezultatom 1:6. Ana je zaigrala angažovanije u drugom setu i povela je sa 4:2 u gemovima. Međutim, Kuznjecova je u nastavku meča prikazala odličnu igru i sa dva brejka je zasluženo stigla do pobede rezultatom 4:6.

 

"Bila sam nervozna tokom meča i nikako mi nije uspevalo da se skoncentrišem. Naročito su bili problematični uvodni gemovi. Nemam dovoljno samopouzdanja, ali se nadam da ću biti spremna za duel sa Alisom Klejbanovom", izjavila je Ivanovićeva.

 

U nedelju prvi meč od 14 časova igraju Jankovićeva i Kuznjecova, a posle njih u poslednjem singlu sastaće se Ivanovićeva i Klejbanova.

 

Posle mečeva u singlu na programu je dubl. Za Srbiju bi trebalo da igraju Ivanovićeva i Jankovićeva, dok će za Rusiju nastupiti Anastasija Pavljučenko i Vera Duševina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here