Tanjug/AP
Rodžer Federer

Švajcarski teniser Rodžer Federer ispao je iz 20 najboljih tenisera planete prvi put posle više od dve decenije.

Federer se od ovog ponedeljka (31. januar) nalazi na 30. mestu ATP rang liste. Švajcarac je na najnovijoj listi pao za čak 13 pozicija i prvi put posle 21 godine ispao iz Top 20. Poslednji put kada se nalazio van dvadeset najboljih na planeti, sada već četrdesetogodišnjak iz Bazela je i dalje bio tinejdžer, a to se desilo 8. januara 2001. godine.

S obzirom da je i dalje povređen, odnosno da će se najranije moguće vratiti tek sredinom godine oko Vimbldona, očekuje se novi strmoglavi pad na ATP rang listi. Sledeće nedelje Federer će ispasti iz Top 30, van kojih nije bio 22 godine.

Podsetimo, Novak Đoković je ovog ponedeljka započeo 359. nedelju na krovu sveta, uprkos tome što mu je onemogućeno da se pojavi na Australijan openu.

2 COMMENTS

  1. Boze gospođe kakav naslov… O kakvo dnu bre vi mediji pričate pa covek ne igra već godinu dana i normalno da ga preticu aktivni… Ovaj tekst asocira na hipodrom gde konja naravno ne interesuje ni da trči ali onog koji jaše jako interesuje pobeda.. Jedan od najboljih svih vremena ipak zaslužuje respekt ali inferiorni se sprdaju iz ličnih kompleksa.. Malo bre kulture nije viška nikad posebno poslovne

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here