Kanadski teniser Vasek Pospišil optužio je Rodžera Federera i Rafaela Nadala zbog “izdaje” njegovog i Đokovićevog pokreta.

Pospišil je dao predlog da se napravi unija sindikata za igrače i da se na taj način povećaju nagradni fondovi na turnirima.

Kanađanin je dobio podršku od Novaka Đokovića, predsednika ATP saveta za igrače.

Đoković je povukao i prvi potez tokom pandemije koronavirusa i osnovao fond za pomoć teniserima, koji su bili finansijski ugroženi tokom pandemije.

Pored Novaka, uključili su se i Federer i Nadal, ali Pospišil otkriva da su glasali protiv većine.

Pospišil je optužio Federera i Nadala da su se okrenuli protiv pokreta i glasali protiv većine.

– U jednom trenutku imali smo 80 od Top 100 tenisera koji su potpisali i jedan od njih je bio Novak. Imali smo i 12 od Top 20 tenisera, ali kada smo otišli kod Rodžera i Rafe, oni su promenili svoju odluku. Želeli su da pričaju nasamo sa čelnicima Grend slem turnira, što je bilo protiv čitave naše ideje. Iskreno, to je bruka – započinje Kanađanin i nastavlja:

– Imao sam sjajan razgovor sa Rodžerom, on je sjajan lik i ja ga volim i u potpunosti nas je podržavao. Bio je saglasan sa mnogim problemima, ali nije želeo da stane iza ovog projekta. To nas je usporilo, ali na kraju, većina je jača nego nekoliko njih – smatra Pospišil.

Pričao je i o egzibicionim mečevima Nadala i Federera.

– Ne mogu samo dvojica igrača da igraju egzibicije, to neće održati tenis – jasan je Pospišil.

Pospišil misli da su uradili pravu stvar i bez podrške Nadala i Federera.

– Bila nam je potrebna unija ili asocijacija. Uniju igrača u sportu kao što je tenis nije lako održati. Tenis je internacionalan sport i imate toliko zakona u različitim zemljama, koji se kose sami sa sobom. Kada sam bio povređen prošle godine, pokušavao sam da probijem sistem. Mnogo smo toga uradili i sada smo ujedinjeni. Definitivno postoji svetlost na kraju tunela – zaključio je kanadski teniser.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here