Nekadašnji prvi teniser sveta Bjorn Borg i petostruki šampion Vimbldona, nedavno je pričao o aktuelnom trenutku svetskog tenisa, a posebno je prokomentarisao učinak “velike trojke”, posebno Rodžera Federera koji se naredne nedelje vraća na teren posle više od godinu dana pauze.

Šveđanin je u intervjuu za “La Stampu” rekao kako Švajcarac ima pet glavnih ciljeva u 2021. godini.

– Šteta je što je Rodžer odlučio da ne igra u Australiji, imao je tamo veliku šansu. On za 2021. sebi postavio pet ciljeva – prvi je da ostane zdrav i spreman, a ostali su Vimbldon, Olimpijske igre, US Open i Lejver kup – kaže Borg.

On je kao selektor Tima Evropa na “Lejver kupu” imao prilike da na jednom mestu bude sa Federerom i Nadalom.

– Oni su možda i dvojica najjačih svih vremena, uvek znaju šta treba da čine. Impresioniran sam time koliko su motivisani i koncentrisani na terenu. I sjajni su ljudi i van terena. Znaju šta sam radio ja kao igrač, a ja znam šta rade oni. Mnogo sam stariji, ali sam prošao kroz sva njihova iskustva, zato se razumemo tako savršeno – kaže Bjern.

Usudio se i da prognozira šta će se dešavati u nastavku sezone.

– Nadal je u Melburnu pobedio samo jednom, ali mogao je bar još dva ili tri puta. U Parizu će svakako biti favorit, ali ne smemo da zaboravimo Cicišasa, Medvedeva, Šapovalova i Zvereva koji mogu dobro da odigraju na velikim turnirima. I onda, naravno, tu je Novak Đoković. On želi da osvoji što je moguće više grend slemova kako bi pretekao Federera i Nadala – zaključio je Borg.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here