Iako je postojala bojazan da Rodžer Federer neće igrati na Austraijan openu zbog povrede, što je i on sam najavljivao kao mogućnost, direktor turira Kreg Tili otkrio je da će Švajcarac biti u žrebu i da se vraća nakon povrede zbog koje je propustio gotovo čitavu prošlu sezonu nakon Australijan opena.

– Postoji toliko sjajnih priča za AO 2021. Serena se bori za svoju osmu titulu, dok Novak, koji se često čini nepobedivim u Melburn parku, ide na rekordnu devetu titulu. Naša najbolja igračica sveta Ešli Barti se vraća na Grend slem, kao i Rodžer Federer, koji se vraća posle povrede. Dolaze i mnoge zvezde u uspomnu, koje će biti veliki izazov za svakoga. Biće ovo sjajnih nekoliko nedelja tenisa u Melburnu – rekao je Tili, koji ističe posebno zadovoljstvo što će se i publika vratiti na tribine u Melburnu.

– Radujem se što ćemo u Melburnu dočekati najbolje svetske igrače i to obećava da će biti spektakularni Australijan open, nakon godine prekida na nivou kakav niko od nas nikada ranije nije doživeo.

– Iako će AO izgledati malo drugačije nego prethodnih godina, bezbednost svih nam je glavni prioritet. Imamo priliku da izvedemo veoma siguran i srećan Grend slem i pružimo igračima iskustvo takmičenja pred publikom, što smo propustili tokom većeg dela ove godine – rekao je prvi čovek Australijan opena.

Federer će u Australiji biti 5. nosilac turnira, što znači da hipotetički već u četvrtfinalu može da se sastane sa Novakom Đokovićem, što je bio redak slučaj u poslednjoj deceniji, jer su njihovi dueli uglavnom viđani u polufinalima i finalima.

Novak je prvi nosilac, drugi je Rafael Nadal, treći Dominik Tim, a četvrti Danil Medvedev. U top 10 su još Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Dijego Švarcman i Mateo Beretini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here