Federer: Jadni Endi

0

Švajcarski i britanski teniser sastaće se u nedelju u finalu Australijan opena.

 

"Znam da bi Marej želeo da osvoji prvu titulu za britanski tenis posle, koliko, 150.000 godina… Jadan momak, koji kroz to mora da prolazi iznova… i iznova", rekao je Federer i dodao:

 

"On oseća pritisak i razumem ga. Endiju već sada nije lako, ali smatram da se odlično nosi sa tim. U odličnoj je formi. Malo mu nedostaje da osvoji turnir, ali ću se pobrinuti da se to ipak ne dogodi u nedelju", dodao Federer.

 

Najbolji teniser sveta otkrio je i da i dalje oseća veliku potrebu za pobeđivanjem i novim titulama.

"Ovde sam tri nedelje i nemam nameru da posustanem kad sam već došao do kraja. Potrudiću se da Mareju maksimalno otežam meč. Spreman sam za dug meč od tri i više sati. Vidim da mediji naglašavaju da će on u odnosu na mene imati jedan dan više da se odmori i pripremi za finale, ali mislim da to neće imati neke velike važnosti. Finale je finale i njemu uvek pristupate na isti način, bez obzira da li imate jedan ili pet dana za odmor", istakao je Švajcarac.

 

Federer je u karijeri osvojio 15 gren slem titula, od kojih tri na Australijan openu. Marej će pokušati da postane prvi Britanac osvajač gren slem turnira još od Freda Perija 1936. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here