Osmostruki osvajač se ustremio i ka 100. pobedi na Vimbldonu.

Švajcarski as Rodžer Federer je simbol najčuvenijeg turnira “belog sporta”. Ima najviše titula ikada, a s prve dve pobede na ovogodišnjem takmičenju uvećao je sopstveni rekord na 97. Federer ih, gledajući četiri najvrednija teniska turnira, toliko ima i na australijskom openu, što je i tamo najviše, a još jedan uspeh ga deli od najboljeg postignuća svih vremena na grend slemu.

Proslavljeni američki teniser Džimi Konors je na Ju-Es openu savladao protivnike 98 puta. Švajcarac, treći “reket” sveta, koji je osmu krunu stavio na glavu 2017, sastaje se u trećem kolu s Francuzom Likom Pujom (28. mesto na svetskoj listi). Zar treba trošiti reči da je potpuni favorit? Ne bude li senzacije, u osmini finala izašao bi na megdan uspešnijem iz meča Argentinca Dijega Švarcmana (24) i Italijana Matea Beretinija (20).

Savlada li sve te prepreke, imaće 185 pobeda na travi u karijeri. To je rekord ere profesionalizma (posle 1968) koji takođe drži Konors. Nadmaši li ga 186. uspehom, ući će u polufinale i sa stotom vimbldonskom radošću.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here