EPA/Nic Bothma
Novak Đoković i Rodžer Federer

Stvorili su veliko rivalstvo. Uz Rafaela Nadala činili su neverovatnu veliku trojku svetskog tenisa. Rodžer Federer i Novak Đoković priredili su neke neverovatne mečeve, a Švajcarac priznaje da u početku nije baš poštovao Srbina onoliko koliko misli da je trebalo.

Prvi put smo igrali u Monte Karlu (2006. Federer pobedio 6:3, 2:6, 6:3 prim.aut.) i otišao sam sa terena sa mišlju „da, dobar je.“ Čak i tada postojao je izvesni „hajp“ oko njega, ali ja nisam bio ubeđen. Nisam mu pružio poštovanje kakvo je zaslužio, zbog tehničkih mana. Ali je onda te stvari doveo na visok nivo i postao neverovatno čudovište od igrača – rekao je Federer.

Sam je priznao ono što se odavno znalo, da su njegovi navijači percipirali Novaka kao nekoga ko je „upao na žurku“ dok su uživali u rivalstvu Federer – Nadal.

– Mislim da je za moje i Rafine navijače on „partibrejker.“ Bilo je mnogo ljubavi prema Rafi i meni, pa kada je Novak naišao mnogi navijači su rekli „ne treba nam treći čovek, srećni smo sa Rafom i Rodžerom.“ Moji navijači su smatrali da nekako lako sve to nosim, a onda je došao Novak sa snažnom ličnošću i neverovatnom glađu i željom za pobeđivanjem po svaku cenu. Mislim da je taj odnos Novaka sa navijačima bio okidač za njega. Taj njegov dubok fokus mnoge je zaplašio. Malo i nije shvaćen. Kada skinem omotač medija, igre, i zapitamo se ko je on, vidim izvesne vrednosti. Znam da je mnogo brižan i vezan za porodicu.

Federer je od 2009. do 2022. bio rekorder po broju grend slem titula (20). Ali su ga u međuvremenu prestigli Rafael Nadal (22) i Novak Đoković (24), koji je takođe srušio i njegov rekord po broju nedelja na mestu broj 1.

1 COMMENT

  1. Федереру , па јадниће , несмијеш писнути од жене…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here