Foto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Rodžer Federer ne igra na Vimbldonu, ali je proteklog vikenda bio prisutan u Londonu.

Švajcarac je u nedelju dobio ovacije na Central kortu kada se zajedno sa brojnim velikim sadašnjim i bivšim šampionima, pojavio ne obeležavanju stogodišnjice Centralnog terena.

Rodžer nije propustio priliku da se obrati navijačima, čiji je miljenik godinama unazad.

Najavio je da se nada da će na tom mestu igrati barem još jednom.

– Samo sam pokušavao da budem uspešan ovde i da predstavljam dobro ovaj sport. Nadam se da sam uspeo u tome. I nadam se da ću doći, barem još jednom – rekao je teniser iz Bazela.

U elegantnom crnom odelu, sa bedžom počasnog člana Vimbldona na reveru, Rodžer je izazvao opšti delirijum kada je izašao na teren.

– Imao sam dovoljno sreće da igram mnogo mečeva na ovom terenu. Nekako mi je neobično biti sada na njemu u sasvim drugačijoj ulozi. Ipak, sjajno je biti ovde, zajedno sa svim ovim šampionima. Ovaj teren mi je dao najveće pobede, ali i najteže poraze – poručio je Federer.

Poslednji meč odigrao je pre skoro godinu dana, kada je 7. jula u četvrtfinalu izgubio od Huberta Hurkača.

Posle toga su usledile te operacije kolena zbog čega je i danas van terena.

– Naravno da mi nedostaje da igram ovde. Voleo bih da igram. Znao sam prošle godine, kada sam izgubio, da je ispred mene teška godina. Možda nisam mislio da će sve to potrajati ovako dugo što se tiče povratka. Koleno nije imalo milosti prema meni. Nisam bio siguran da li je trebalo da dolazim, ali srećan sam što sam ipak rešio da dođem – zaključio je Federer, koji bi trebalo da igra u septembru na Lejver kupu i u oktobru kod kuće, u Bazelu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here