Tanjug/AP
Novak Đoković

Nedavno je Rodžer Federer u jednom intervjuu priznao da nije odavao dovoljno priznanja Novaku Đokoviću, a sada je dodao još jedno.

– Kada je publika protiv vas to vam može dati sjajan motiv. Novak je pravi velemajstor u tome – ispričao je Švajcarac u razgovoru za BBC.

Federer je to najbolje osetio na svojoj koži u finalu Vimbldona 2019. Ceo stadion je bio uz njega, imao je i dve meč lopte, ali ni to nije bilo dovoljno protiv fenomenalnog Đokovića.

– Ja nisam tako često bio u sličnim situacijama, kada su svi protiv mene. Bilo je tako kada sam bio mlad i igrao protiv Andrea Agasija. Publika nije želela da novajlija pobedi – podseća vimbldonski rekorder sa osam trofeja.

Već dve godine je penzioner i gleda kako se njegovi bivši rivali manje ili više muče. Rafael Nadal se više leči nego što igra, Endi Mari redovno ispada u prvim kolima turnira, Đoković se dobro drži, ali je ove godine imao neuobičajeno mnogo poraza, a sada se oporavlja od operacije kolena.

– Zaista ne znam kakav savet da im dam. Odluka o povlačenju je duboko privatna. Svako to uradi u različitim okolnostima. Ako me neko od njih pita za savet, daću mu. Ali ovako to neću da uradim.

Ako nema savet, ima želju.

– Voleo bih da nastave da igraju zauvek i da mogu da ih gledam kao navijač. Tur je bolji sa njima. Gledao sam Rolan Garos i pomislio, oni su tako dobri, nekad sam i ja to radio. Osećam se kao da je moja karijera bila davno. Počeo sam da zaboravljam stvari koje sam radio, rekorde. Bio je to veličanstven život.

Međusobno su obeležili jedni drugima karijere.

– Svi oni su drugačiji. Na primer, nikad ne bih mogao da igra sa Rafinim intenzitetom. Kada smo se zagrevali za meč, a on jurio po svlačionici, razmišljao sam da bih ja umoran izašao na teren kada bih se tako pripremao. I Novak i Endi su imali svoj put, ali najvažnije je da smo svi stigli do vrha.

Sada ima više vremena.

– Gledaću Vimbldon, Prvenstvo Evrope u fudbalu i Olimpijske igre. Švajcarska ima dobru grupu sa Škotskom, Mađarskom i Nemačkom. Moraću da zafrkavam Marija, mada je on bolji od mene u tome – zaključio je Federer.

2 COMMENTS

  1. Zašto odmah mora biti niskih udaraca!
    Čovijek je pozitivno i sa respektom govorio o Novaku i Rafi, a i on je bio zvijezda! Elegancija njegovih pokreta je neprevaziđena!
    Ajdemo malo pozitive, lijepih riječi,
    poštovanja. Ljepše je
    a i kulturnije !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here