Jedan od najboljih tenisera svih vremena poručio je da je spremniji nego ikad za Otvoreno prvenstvo Sjedinjenih Američkih Država.

 

Rodžer Federer će na Ju Es openu igrati u istom delu kostura sa Novakom Đokovićem, sa kojim bi mogao da se sastane u eventualnom polufinalu.

– Razmišljao sam o tome i ovde mi nikada nije bilo lako. Pre dve godine sam imao problem sa leđima, mučio sam se sa mečevima u pet setova. Prošle godine sam se namučio protiv Milmana i vrućine. Baš sam o tome pričao tokom treninga pre dva dana – nisam se godinama ovako dobro osećao pred Ju Es open, što mi uliva samopouzdanje – izjavio je Federer pred početak Ju Es opena.

Prisetio se i ovogodišnjeg finala Vimbldona i istorijskog meča koji je izgubio od Novaka Đokovića.

– Dobro sam igrao na slemovima u skorije vreme, to je super. Dosta mi je značila pobeda u polufinalu (Vimbldona) nad Rafom, a što se tiče finala i nivoa igre na celom turniru – to mi daje samopouzdanje. Možda sam morao da padnem u Sinsinatiju posle takvog Vimbldona, da se ‘povežem’ i da naporno radim. To sam i uradio i spreman sam za Ju Es open – zaključio je Federer.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime