Federer sumnja u Nadalove ambicije

0

Federer je slavio nedavno na prvom GS u Melburnu, čime je postao apsoputni rekorder po broju osvojenih trofeja na sva četiri najveća turnira (16). On u svojoj riznici trofeja ima sve pehare sa GS, ali nikada mu nije pošlo za rukom da osvoji sva četiri u jednoj godini.

 

U tome ga je prethodnih sezona sprečavao upravo Nadal, koji je bio neprikosnoven na Rolan Garosu, turniru na kojem je Švajcarac u 2009. prekinuo dominaciju Španca u Parizu.

 

‘Rodžere oče naš’

 

Federer je posetio Etiopiju, koja je jedna od najsiromašnijih zemalja na svetu.

Najbolji teniser sveta osvnovao je 2003. godine "Rodžer Federer fondaciju", koja finansira obrazovanje dece u Etiopiji, Južnoj Africi, Tanzaniji, Maliju, Malaviju i Zimbabveu.

"Kada sam stigao u školu sva deca su pevala i bio je to vrlo emotivan trenutak. Pevali su mi ‘Rodžere, oče naš’. Nisam ih baš razumeo u početku, ali ipak sam imao suze u očima", rekao je Federer i dodao:

"Prvi put sam u Etiopiji i nisam očekivao da sam ovoliko poznat".

"Pokušaću…u to nema sumnje. Ali neću sve svoje adute bacati na taj cilj…namera mi je da što duže branim N01 poziciju. Prvi put sam postao N01 pre šest godina, Nadal me pretekao, a kada sam se ponovo popeo na tron osećao sam se magično. Ja tako reagujem…ali nismo svi isti. Mislim da Rafa ne haje mnogo da li će biti prvi, drugi ili treći…ili to vešto sakriva", kazao je Federer.

 

Federer nije komentariso ostale pretedentima na prvo mesto na ATP poput Novaka Đokovića, Endija Mareja i Huana Martina del Potra, ali je rekao nekoliko reči o Rusu Nikolaju Davidenku.

 

"Davidenko je pokazao koliko zna, ali pitanje je da li će moći da igra toliko mečeva i pobeđuje stalno. On nije navikao na tolike uspehe, a i sada će ga ostali igrači shvatiti mnogo ozbiljnije", zaključio je Federer.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here