Protiv Amerikanca Tenisa Sandgrena (100. na svetskoj listi) švajcarski as, treći “reket” sveta, igraće 116. meč na Australija openu, što je najviše na jednom od četiri najznačajnija turnira.

U danu kada Mađarska prvi put posle 1999. može da se vrati na evropski tron u vaterpolu (u 19 časova se u Budimpešti sastaje sa Španijom u finalu) njen vodeći teniser Marton Fučovič (67) nije imao snage da načini senzaciju na Australija openu. Prvi mađarski igrač koji se domogao osmine finala na nekom od turnira za grend slem posle 1984. izgubio je s 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 od Rodžera Federera, šestostrukog šampiona u Melburnu.

Švajcarski as, rekorder po broju titula na četiri najvrednija takmičenja teniskog nadmetanja (20), odigrao je, dakle, 115. meč. U borbi za ulazak u polufinale, gde je moguć susret s braniocem trona Novakom Đokovićem, koji se sastaje s Kanađaninom Milošem Raonićem, nadmašiće Džimija Konorsa po najviše duela odigranih na jednom turniru. Proslavljeni američki teniser vojevao je 115 puta na Ju-Es open. Federer drži i treće i četvrto mesto, budući da na Vimbldonu ima 114 duela, a na Ju-Es openu 103. Konors je na najčuvenijoj travi “belog sporta” igrao 102 puta, a sledi njegov zemljak Andre Agasi s 98 utakmica na Flašing Medouzu u Njujorku.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here