Švajcarski as, treći “reket” sveta, već dva dana trenirao na areni “Rod Lejver”, glavnom stadionu prvog turnira za grend slem u sezoni, na kojem je trijumfovao šest puta, a tu je 2018. osvojio i poslednji od 20 najvrednijih trofeja “belog sporta”. 

Rodžer Federer (38) kaže da je njegov dolazak u Melburn deset dana pre početka takmičenja 20. januara planiran zbog prilagođavanja tropskim vremenskim prilikama i njegovog ali i njegove dece. Treninge obavlja sa ukrajinskim teniserom Sergejom Stahovskim (33), 153. na svetskoj listi, koji mu je 2013. u drugom kolu Vimbldona naneo jedan od najbolnijih poraza u neponovljivoj karijeri.

Kroz nekoliko dana Federer će sa Špancem Rafaelom Nadalom, Australijancem Nikom Kirjosom, Grkom Stefanosom Cicipasom, Amerikankom Serenom Vilijams, Japankom Naomi Osakom i Dankinjom Karolinom Voznjacki učestvovati na dobrotvornom meču. Novac se skuplja za žrtve nemilosrdnih požara u Australiji.

– Osećam se dobro. Jedva čekam da turnir krene. Australija prolazi kroz teške trenutke. Drago mi je što ću biti deo događaja koji treba da pomogne unesrećenima – rekao je Federer, koji očigledno još nije stigao da se obrije po dolasku na Peti kontinent.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here