EPA-EFE/NIC BOTHMA
Đoković i Federer

Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević je pre ulaska u Kuću slavnih govorio o karijeri, igračkoj, ali i trenerskoj.

On već neko vreme radi sa Novakom Đokovićem..

– Puno razgovaramo s Novakom i Marijan Vajda i ja. On je perfekcionista i svaki nas dan čini boljima, što je ponekad jako teško, jer svaki dan mora biti bolji nego pređašnji. Oduvek sam mu govorio da ima dobre voleje, ali se ustručavao da izlazi na mrežu. Na Vimbldonu smo videli kako je išao napred u nekim vrlo važnim poenima u polufinalu i finalu. Više se ne plaši da udari drugi servis. U Australiji se moglo videti da su mu lopte brže barem deset kilometara na sat. Nismo menjali tehniku, ali tu sam da ga uverim da servira s više samopouzdanja, da to može raditi i na važnim poenima – rekao je Ivanišević.

Ivanišević je govorio i o smeni generacija.

– Muški tenis je u dobrom stanju. Federer polako odlazi. Ne verujem da više može biti broj 1. Novak i Rafa će se boriti za rekorde. Međutim, imate mnogo kandidata koji će u sledećih pet do šest godina doći do broja 1 i osvajati Grend slem titule. Tu je Medvedev, Tim je to već učinio na prošlogodišnjem US openu, tu su Rusi, Cicipas, Italijani Beretini, Museti, Siner. Biće mnogo promena na listi kad ova trojica odu. Ne znam kad će to biti, ali dok su tu, neće biti velikih promena. No, kad odu, opet ćemo imati četiri različita Grend slem pobednika u jednoj godini, kako je to bilo pre – rekao je Ivanišević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here