Fejsbuk kriminal: Ucenjivao devojčicu, ona krala pare od roditelja

0

Reuters/M.D.
Pazite kome i kakve fotose saljete na Fejsbuk
 

Maloletnica je par meseci bila u vezi sa svojim vršnjakom iz škole. Tokom veze, dečko joj je tražio da mu pošalje par fotografija na kojima je bez odeće, na šta je i pristala. Ubrzo nakon raskida, počelo je ucenjivanje.

Zabrinjava podatak da pojedine maloletnice znaju da će njihove fotografije, koje šalju dečku, videti još neko.

– Neke devojke znaju da njihove fotke nisu samo „za oči“ dečka, već da će ih videti i njegova ekipa. Pojedine se čak takmiče koja će lepše i provokativnije ispasti – tvrdi I. B.

– Otvoreno joj je tražio novac, preteći da će u suprotnom njene fotografije objaviti na Fejsbuku i da će biti dostupne svim njihovim prijateljima. Govorio joj je da će cela škola saznati kakva je i da će prvi na listi biti njeni roditelji – kaže I. B. šesnaestogodišnji prijatelj devojčice.

Prema njegovim rečima, nisu u pitanju bile velike cifre, ali su bile vrlo česte.

– Svakog dana je morala da mu kupi cigarete ili hranu. Svakog petka je morala da mu obezbedi 1.000 dinara za izlazak. Bila je očajna i morala je, bukvalno, da krade pare od roditelja – kaže naš sagovornik.

Mučenje je trajalo skoro dva meseca, kada ju je majka uhvatila kako joj izvlači pare iz novčanika.

– Tada je pukla i sve im priznala. Rekla je ko je u pitanju i koliko dugo je trajalo ucenjivanje. Nakon toga, njena majka je pozvala roditelje ucenjivača i tada je napokon prestalo – kaže I. B.

U svim slučajevima reč je o maloletnicima koji nisu krivično odgovorni. Najčešće su u pitanju bivši momci, koji se međusobno čak takmiče ko će dobiti lascivniju fotografiju od svoje tadašnje devojke.

– Kod nas u gimnaziji postoji ekipa popularnih likova u koje je zaljubljena većina devojčica iz razreda. Znam da međusobno razmenjiju fotografije devojaka u slobodnijim pozama i upoređuju koja je bolja – kaže I. B.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here